Skipbo är ett roligt och fartfyllt kortspel för hela familjen. Spelet går ut på att bli av med alla korten i sin hög genom att lägga dem i nummerordning i de gemensamma högarna på bordet. För att fylla igen luckor i sekvenserna använder man de speciella skipbo-korten. Spelet spelas med en kortlek på 162 kort. Dessa består av tolv uppsättningar med siffrorna 1-12 samt arton skipbo-kort. I den här artikeln går vi igenom skipbo regler så att du kan komma igång med ditt parti skipbo.

Så här delar du ut korten

I början av spelet får varje spelare en egen hög med 30 kort. Dessa kort hålls i handen och får inte tittas på. Resterande kort bildar en draghög. På bordet läggs fyra tomma högar ut – en för varje siffra 1-4. Det är i dessa högar spelarna ska lägga sina kort under spelets gång. När korten är utdelade och högarna förberedda kan spelet börja. Den yngsta spelaren börjar.

Så här går ett spelomgång till

Under sin tur får spelaren välja på tre alternativ:

  • Lägga ett kort från handen i nummerordning i någon av de gemensamma högarna på bordet
  • Plocka ett kort från draghögen
  • Spela ett skipbo-kort och lägga det på valfri hög för att hoppa över en siffra i sekvensen

Målet är att bli av med alla kort från sin egen hög genom att lägga dem rätt i de gemensamma högarna. Först när högen är tom har man vunnit.

Skipbo-korten är nyckeln till segern

Skipbo-korten är det som gör spelet unikt och extra klurigt. Genom att använda dessa kan man hoppa över siffror i sekvensen och på så sätt bli av med fler kort från handen. Men akta dig – dina motspelare kan också utnyttja dina skipbo-kort för egen vinning!

Det var de viktigaste reglerna i Skipbo förklarade. Nu är det bara att börja spela! Spelet går oftast väldigt snabbt med mycket taktik och bluffande. Lycka till med ditt parti!